افزودنی مکمل بتن A.C.P

ماده افزودنی مکمل بتن A.C.P که بخش اساسی مواد سازنده اش را میکروسیلیس، فوق روان کننده، واتروپروف‌، کاتالیزور تشکیل می‌دهد. با هدف ارتقا خواص در زمان ساخت به بتن اضافه می‌کنند. این ماده که در حدود ۶ الی ۹ درصد وزن سیمان به بتن افزوده م‌یشود علاوه بر امکان کاهش حدود ۱۵٪ الی ۲۰٪ از نسبت آب به سیمان باعث افزایش کارایی یا اسلامپ بتن شده لذا به تراکم بهتر بتن و جلوگیری از حبس شدن هوا در بتن کمک نموده و هنگام باز نمودن قالب‌ها هرگز مقاطع کرمو یا متخلخل روی بتن به چشم نخواهد خورد. از سوی دیگر زمان‌ حفظ اسلامپ بتن را در جهت حمل بتن در مسافت‌های طولانی تر یا بتن ریزی با مدت بیشتر افزایش داده و میزان نفوذپذیری و درصد جذب آب بتن را در حدود ۹۰٪ کاهش داده و مقاومت فشاری را در حدود ۵۰٪ افزایش می‌دهد.

افزودنی مکمل بتن A.C.P پس از افزوده شده به بتن رفتارهای شیمیایی خود را به ترتیب زیر شروع می‌کند.

ابتدا مواد فوق روان کننده سازنده A.C.P با انتقال بار الکتریکی منفی به دوغاب سیمان و افزایش اسلامپ به دلیل تبدیل نمودن بتن به مخلوط تک قطبی باعث افزایش اسلامپ می‌شوند.

به طور همزمان مواد واترپروف موجود در مکمل بتن با توجه به بافت کاملاً میکرونیزه و غیر قابل انحلال خود طی انجام عمل اختلاط در بچینگ و تراک میکسر با جایگیری در ریزترین فضاهای خالی و خلل فرج ریز میکروسکوپی، باعث رفع اثرات نامطلوب کم بودن فیلر در بتن می‌شوند بدین ترتیب نفوذپذیری بتن به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.پس از آغاز واکنش هیدراسیون میکروسیلیس موجود در مکمل بتن با هیدورکسید کلسیم قابل انحلال، وارد واکنش شده و سیلیکات کلسیم هیدراته C-S-H تولید می‌کند.

سیلیکات کلسیم ایجاد شده علاوه بر غیر قابل انحلال بودن باعث بالا بردن مقاومت فشاری بتن شده و یکی از عوامل اصلی قلیایی بتن را کاهش می‌دهد و نقش موثری در کاهش احتمال بروز واکنش قلیایی سنگدانه‌ها خواهد داشت.

مواد کاتالیزور سازنده افزودنی مکمل بتن، نقش اساسی در بهبود انجام واکنش میکروسیلیس با هیدورکسید کلسیم موجود در بتن دارند زیرا تمامی واکنش‌های شیمیایی برای پیشرفت نیاز به نوعی کاتالیزور دارند.

کاتالیزور به کار رفته در مکنل بتن باعث تکمیل و بهبود واکنش فوق الذکر می‌شود و از به هدر رفتن میکروسیلیس جلوگیری به عمل می‌آورد. به همین دلیل است که مصرف مکمل بتن در حدود ۲٪ کمتر از ژل میکروسیلیس یا میسکروسیلیس و فوق روان کننده به صورت مجزا خواهد بود.

سیمان هیدورلیک ضد آب

سیمان هیدورلیک ضد آب در دیوارهای بتنی یا سنگی کاربرد دارد و از نفوذ آب جلوگیری می‌کند. فرمول این نوع سیمان طوری است که خیلی سریع سفت می‌شود و در مقابل نفوذ آب بسیار مقاوم و مستحکم است. سیمان هیدورلیک ضد آب، مشکل نشتی آب را در مناطقی که آب‌های جاری از زیر یا بالای سطوح بتنی یا سنگی عبور می‌کند، را حل کرده است.

از این نوع سیمان میتوان در اطراف لوله‌های بتنی که آب از آنها عبور می‌کند نیز استفاده کرد. به طور کل موارد استفاده از این سیمان به شرح زیر است.

  • دیوارهای باربر و دیوارهای پشت بند
  • دودکش‌ها
  • استخر های شنا، حوضچه‌های فواره دار، مخازن آبی زیرزمینی

سیمان هیدورلیک ضد آب

مواد تشکیل دهنده

این سیمان مخلوطی از سیمان پرتلند‌ و سیمان آلومینات کلسیم، دانه‌های سیلیکا، و دیگر افزودنی‌های مخصوص است. رنگ این محصول به طور معمول خاکستری است اما انواع خاص آن که سفید رنگ است، هم تهیه شده است.

دیواری را که می‌خواهید بر روی آن از این سیمان استفاده کنید باید عاری از گرد و غبار و جلبک زدگی و کپک زدگی باشد. از ایجاد شکاف‌های V شکل ممانعت کنید. به ازای وزن هر ۴-۴/۵ بخش از این سیمان از ۱ بخش آب استفاده کنید. آب و سیمان باید طوری با هم مخلوط شوند که یک بتونه یکنواخت به دست آید. به اندازه‌ای از این مخلوط استفاده کنید که در عرض ۲-۳ دقیقه مصرف شود. برای هر بار استفاده ۱۱۳ تا ۱۷۰ گرم از پودر سیمان تجویز می شود.

حرارت بالا زمان سفت شدن سیمان را افزایش می‌دهد. این محصول باید در دمای پایین تر ۵۰ درجه فارنهایت و با استفاده از آب نیمه گرم تهیه شود.