امروزه یکی از پر طرفدارترین نمای ساختمانها نمای شسته سیمانکاری با طرق مختلف اجرا میباشد.
برای اجرای نمای شسته سیمانکاری نیاز به لوازمی برای کروم بندی و ژوئن گذاری است
نمای شسته امروزه یکی ازپرطرفدارترین نماهای ساختمان است که درطرح هاورنگهای مختلف اجرامی شود
نمای شسته دارای مقاومت بسیاردربرابرسرماوگرمای شدید می باشد.
در سیمان کاری شسته ، سیمان شسته یکی از مقاومترین ومستحکم ترین نما ها است که در طرح ها ورنگ های مختلف بنا به مصالح مورد استفاده قابل اجرا می باشد.
برخی مزایای سیمان کاری شسته :
طول عمر بالا نسبت به بعضی ازمتریالها مورد استفاده در نمای ساختمان
خطرات کمتر نسبت به نمای سنگ
زیبای خاص و طبیعی نمای سیمان شسته با رنگ های طبیعی
مقاوم در شرایط گرمائی و سرمائی
برخی معایب سیمان کاری شسته :
عدم اجرای سریع ( اجرای پوشش نمای سیمان شسته کند و زمان بر است) حداکثر اجرا در یک روز کاری 10مترمربع می باشد
تنوع رنگ خیلی زیادی نداشته ( نمای سیمان شسته نسبت به بعضی از پوشش های نمای ساختمان از تنوع رنگی کمی برخوردار است)
عدم آنتی استاتیک بودن ( درمقایسه با نمای سنگ و خیلی از پوشش های نوین نما که خواص عدم جذب گرد و غبار بوده و بعضا خواص خود تمییز شونده دارند . نمای سیمان شسته ، به دلیل وجود سیمان سفید، جاذب گرد و خاک می باشد )
نداشتن خواص عایق حرارتی و رطوبتی ( نمای سیمان شسته نسبت به پوشش های نوین نمای خارجی ساختمان دارای خواص عایق گرمائی نبوده و ازطرفی چون نمای شسته بصورت اسفنج عمل کرده رطوبت را به داخل هدایت می کند)
وزن سنگین آن نسبت به پوشش های نوین نمای ساختمان و در نتیجه افزایش بار مرده ساختمان
دراجرای سیمان شسته اول قالب بندی را مشخص می کنند.
اندازه قالب ها معمولا 1 الی 22 متر می تواند( بستگی به طرح نمای ساختمان ) و به شکل مربع یا مستطیل یا لوزی باشد . که طرح کلی به صورت شبکه ای درمی آید.
نوع قالب می تواند شیشه و یا آلومینیوم انتخاب گردد.
تک شیشه
جفت شیشه
و ضخامت قالب با توجه به ضخامت پوشش نمای سیمان شسته ، انتخاب شده ( 1-2سانتی متر) انتخاب می گردد.
نمای سیمانی که روی ستون های بتنی استوار شده، جان مایه ی این دانشگاه را تشکیل می دهد.
دانشگاه مطالعات عربی، واقع در لبنان در طراحی نمای خارجی ساختمان خود از سیمان بهره جسته است که علاوه بر دوام بالا، در نوع خود بی رقیب است.
این دانشگاه در یک سراشیبی واقع شده و تلاش طراحان این بوده که ساختمان نمایی رو به دریا داشته باشد. از اینرو می توان از بیشتر قسمت های آن چشم انداز دریا را مشاهده نمود.
این نمای سیمانی توسط تیم معماری Fouad Samara طراحی و اجرا شده است که در منطقه الکره لبنان قرار دارد.
بنا در اصل با هدف تفسیر ساختار های بومی خود طراحی شده است. این طرح اجازه می دهد دانشجویان از فضای باز زیادی شامل یک پارک خصوصی بهره ببرند.
بخش پایینی را نیز ستون های بتونی از زمکین جدا کرده و همسطح با دیگر قسمت های ساختمان نگه داشته است.
نام اصلی این سازه، مرکز مطالعات عربی و گفتگوی بین فرهنگی شیخ ناهیه یا The Sheikh Nahyan Centre for Arabic Studies & Intercultural Dialogue (CASID) است.
همچنین در بخش هایی که با پنجره پوشیده شده، محافظ های آلومینیومی برای جلوگیری از ورود نور خورشید تعبیه شده است. از آنجایی از شیشه به میزان زیادی در نمای ساختمان استفاده شده، باعث یک بالانس وزنی در ترکیب با سیمان گردیده است.
تیم معماری Dieguez Fridman در بوینس آیرس لباس جدیدی به خانه های معمولی و یکنواخت این ناحیه پوشانده است.
نمای سیمانی در رنگ و طرح خاص در کنار دسترسی به فضای باز و ترکیب آن با معماری مناسب، تمام آن چیزی است که برای تبدیل آپارتمان های کوچک و دلگیر به فضایی دلباز و زیبا مورد نیاز بوده است.
خانه های این ناحیه که بیشتر به شکل افقی در یک خط صاف و با دسترسی عمومی به فضایی پاسیو مانند طراحی شده اند، توسط نمای سیمانی به شکل و حیات تازه ای دست یافتند.
طراح در این باره گفت:« با گسترش فضاهای در دسترس در سطح عمودی، این خانه ی ۱۴۷ متری از یک فضای عومی و دلگیر به یک مکان صمیمی و شیک تبدیل شد».
خانه شامل یک حیاط است که آن را از خیابان جدا می کند، سپس به ورودی، اتاق پذیرایی و یک باغ بزرگتر در قسمت عقبی ساختمان منتهی می شود.
در طبقه های بالایی، اتاق های خواب، فضای بازی کودکان و تراس قرار دارد. طرح نهایی این سازه پس از تکمیل به ۲۳۸ متر مربع گسترش یافت.
صفحات سیمانی مستطیل شکل، طرح اصلی نمای خارجی و داخلی ساختمان را تشکیل می دهند. درب ورودی در ترکیب زیبایی با نمای سیمانی سیاه و سفید قرار گرفته که به جذابیت نمای ساختمان می افزاید.
در طبقه اول یک پنجره ی شیشه ای بزرگ اجازه ی ورود نور و تهویه هوا را از اتاق های خواب و نهار خوری فراهم می کند. تراس و پشت بام، شامل منطقه باربیکیو و استخر می شود که به هدف «مرکز زندگی خانوادگی» تحقق بخشیده است.
معماری این خانه گویای این واقعیت است که برای دست یابی به خانه ای با تمام مکانات برای یک خانواده نیازی به تکنولوژی های پیشرفته و فضای فراوان ندارد. می توان با یک طراحی ساده و دلچسب محل کاملی برای زندگی و اوغات فراغت خانوادگی فراهم کرد.
این ساختمان زیبا و شیک که در شهر لامیا (یونان) واقع شده، با استفاده از نمای سیمان سفید جلوه ای با شکوه پیدا کرده است.
این سازه در جاده ی اصلی و در محل اتصال قسمت شرقی و غربی واقع شده و بنابراین، دسترسی باز و ارتباط مناسبی را با فضای بیرونی فراهم می کند.
این ساختمان که کاربری دقیق آن اداره ی آبرسانی یونان است، با معماری دقیق و تجاری توانسته علاوه بر پایین نگه داشتن هزینه ها، ساختمانی منحصر به فرد با نمایی بی نقص ایجاد کند.
یک سقف بتونی بزرگ استوار بر ستون های محکم، جلوه ی اصلی این طراحی است که روی دیوار های سیمانی سوار شده است.
ورودی های جایگزین که علاوه بر ورودی اصلی در نمای سیمانی تعبیه شده اند، در مجموعه ای از محور های عمودی، دسترسی به محل را فوق العاده آسان نموده اند.
همچنین سایه و رطوبت موجود در مخازن آب اطراف نیز به کاهش دمای بلوک ها در تابستان و خنک سازی فضای داخلی کمک شایانی می کند.
منطقه ی پذیرش به شکلی گشترده و باز طراحی شده تا پذیرای همه جانبه ی بازدید کنندگان باشد.
همچنین در طبقه اول یک آمفی تئاتر با دسترسی آسان ساخته شده تا در زمان رویداد های فرهنگی مورد استفاده قرار گیرد. همانطور که در تصاویر مشاهده می کنیدؤ وجود پنجره های بزرگ موجب صرفه جویی در مصرف انرژی در زمان استفاده از سالن خواهد شد.
به طور کلی این سازه، اسباب راحتی همه جانبه ی کارمندان، بازدید کنندگان و سازندگان را در فراهم کرده و نمونه ای است از معماری کارآمد و چشم نواز درصنعت نمای ساختمان.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.